Po obejrzeniu reportażu ekspresu reporterów naszło mnie to pytanie. Mamy:
- stary R134a - stary i sprawdzony+sporo tańszy,
- nowy R1234yf - nowy, podobno "lekko" szkodliwy przy dzwonie+mega drogi.
Ktoś umie to jakoś sprawdzić - dając pewność, bo przeklejanie innych for to tylko przypuszczenie? Ja nie znalazłem w necie. W aucie może jest jakaś informacja? W instrukcji brak :/
A na dzień dzisiejszy jak jest? jak zamawiałem w tym tygodniu O III w salonie, to stały trójki z naklejką R134a. Ale wydaje mi się, że służbowa w Firmie od prawie roku ma naklejkę R1234yf :?
A na dzień dzisiejszy jak jest? jak zamawiałem w tym tygodniu O III w salonie, to stały trójki z naklejką R134a. Ale wydaje mi się, że służbowa w Firmie od prawie roku ma naklejkę R1234yf :?
Potwierdzam, moja wyprodukowana na poczatku grudnia tez ma R134a na wlepce pod maska...
Całe szczescie, bo o nowym czynniku nie naczytałem sie za duzo dobrego...
Ja się tyle naczytałem, że z góry odrzuciłem wszystko z tym nowym syfem, m.in. ciekawą skądinąd propozycję Hyundaia . Dla mnie jest to typowy przykład ekoterroryzmu, który należy zwalczać - choćby przez głosowanie portfelem.
BTW napisałem nawet swego czasu maila do biur poselskich naszych europosłów w tej sprawie, ale żaden nie odpisał... A Korwin to nawet adresu mailowego nie podaje :lol:
Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)
Komentarz